Buldan Denizli'de Sabah Saatlerinde Çalan Siren Paniğe Neden Oldu
Buldan'da sabah saatlerinde aniden çalan siren sesi, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Birçok kişi, yaşanan bu durum karşısında deprem ve savaş korkusu ile sokaklara döküldü.
Denizli iline bağlı Buldan ilçesinde sabah erken saatlerde duyulan siren sesi, halk arasında paniğe neden oldu. Ramazan ayındaki sahur ve iftar vakitlerinde çalınan boru seslerine benzeyen bu siren, vatandaşları aniden uyandırdı. Sürekli olarak devam eden ses, insanların ne olduğunu anlamakta zorlanmalarına neden oldu ve ciddi bir tedirginlik yaşandı.
Ani bir şekilde uykularından uyanan birçok vatandaş, bilgi eksikliği nedeniyle endişe duyduklarını belirtti. Son zamanlarda bölgede meydana gelen depremler sebebiyle bazı kişiler, bu sirenin bir tür uyarı olduğunu düşünürken, diğerleri uluslararası olayların etkisi olabileceği konusunda endişeliydi.
Yaşanan panik sonrası vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, "Farklı yorumlar yapıldı. Bir grup, deprem tehlikesi olduğunu savundu; diğerleri ise ABD, İsrail ve İran arasında bir savaşın olduğu görüşündeydi. Gerçekten büyük bir tedirginlik yaşadık" şeklinde ifadeler ortaya çıktı.
Olayın ardından yapılan incelemelerde, sirenin belediye temizlik ekipleri tarafından yanlışlıkla aktive edildiği öğrenildi. Yangın merdiveninin yanındaki sirenin anahtarının sehven açılması nedeniyle sistemin devreye girdiği belirtildi. Bu durum, halk arasında daha fazla korkuya yol açarken, yetkililer tarafından konuyla ilgili açıklama yapılması gerektiği vurgulandı.