Beşiktaş'ta Oto Galeride Araçların Kundaklandığı Olayda Detaylar Ortaya Çıktı
İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen oto galeri kundaklama olayında, 15 aracın hasar gördüğü ve şüphelilerin villa saldırısında bulunduğu öğrenildi.
İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Balmumcu Mahallesi'nde, sabah saat 04.30 sıralarında bir oto galeride yangın çıktı. Yangının, park halindeki lüks otomobille başladığı ve alevlerin kısa sürede diğer araçlara sıçradığı bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürdü. Yangın sonucunda 15 araç büyük ölçüde hasar gördü. Yangın sonrası şüphelilerin iş yeri sahibinin Levent Mahallesi'ndeki villasına giderek silahla ateş açtığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan incelemelerde, detaylar gün yüzüne çıktı.
Ateş Açma ve Güvenlik Kamerası Görüntüleri
Şüphelilerin, Selçuk K. ve eşi Dilek K.'ya ait oto kiralama iş yerine motosikletle geldikleri ve burada yanıcı madde kullanarak araçları kundakladıkları ifade edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alırken toplamda 14 araç zarar gördü. Kundaklama olayının ardından aynı şüphelilerin, çiftin villasına giderek ateş açtığı belirlendi. Olayın ardından kaçan şüphelilerin, güvenlik kameralarına yakalandığı tespit edildi. Olay yerine giden polis ekipleri, 7 adet mermi kovanı bulurken, villaya 5 merminin isabet ettiği kaydedildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Şüphelilerin Suç Geçmişi
Selçuk K.'nin 64 suç kaydının bulunduğu, 31 Ekim 2025 tarihinde 48 ayrı dosyadan arandığı ve tutuklandıktan sonra serbest kaldığı öğrenildi. Dilek K.'nın ise 37 suç kaydına sahip olduğu, bu suçların çoğunun görevli memura mukavemet ile ilgili olduğu bilgisi edinildi. Ayrıca, Selçuk K.’nin işlettiği eğlence mekanları ve oto kiralama şirketinde uyuşturucu kullanımı ve gürültü şikayetlerinin yapıldığı, yaşı küçük kişilere alkol verildiği iddiaları üzerine de ihbarlar olduğu belirtiliyor. Araç kiralama şirketinden dolandırıcılık şikayetleriyle polise başvuran vatandaşların olduğu ve bir çalışanın öldürülmekle tehdit edildiği bilgisi de ortaya çıktı.