Şırnak İdil'de Başlayan Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni Yoğun İlgi Gördü
Şırnak'ın İdil ilçesinde, "Mezopotamya’nın Ruhunda Baharı Kitaplarla Karşılıyoruz" temasıyla düzenlenen kitap fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle başladı. Etkinlik, 6-12 Nisan tarihleri arasında devam edecek.
İdil Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen İdil Kitap Fuarı, Şırnak Valiliği ve İdil Kaymakamlığının destekleriyle düzenleniyor. Fuar boyunca, toplamda 80 yayınevinin stantları ziyaretçilere açık olacak. Katılımcılar, geniş bir kitap yelpazesi ile buluşma fırsatı elde edecek. Ayrıca, etkinlik süresince 10 yazarın katılımıyla söyleşi ve imza günleri de gerçekleşecek. Bu sayede okuyucular, sevdikleri yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma imkanı bulacak. Fuarın, bölgedeki kültürel faaliyetlere önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Hem öğrenciler hem de edebiyatseverler için önemli bir buluşma noktası olmayı hedefleyen etkinliğe tüm vatandaşların katılması teşvik ediliyor.
Açılışta bir konuşma yapan Vali Ekici, "Biz inancımız gereği ilk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugün burada bu fuarı bayram havasında gördüğüm için ümitlendim. İdil’de ilk defa düzenlenen kitap fuarının inşallah bundan sonra daima devam etmesini diliyorum. Fuarın şehrimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel ise, "Bu fuar kapsamında ulusal düzeyde 10 yazar ve akademisyeni ilçemizde ağırlayarak söyleşi ve imza günleri düzenliyoruz. Ulusal ve uluslararası yayın yapan 80 yayınevinin katılımıyla zengin bir içerik sunmaktayız. Fuarımızın en önemli hedeflerinden biri gençlerimizi kitap ile buluşturmaktır. Bu kapsamda ilçe genelinde 15 bin öğrencimizin fuara katılımını sağlıyoruz. Okuma alışkanlığını erken yaşta kazandırmalıyız. Düşünce yapıları daha sağlam temeller üzerinde inşa edilmektedir. Fuarımızda birçok kurumun bilgilendirici stantlarını da kurduk" dedi.
Konuşmaların ardından program, yazar Yusuf Kaplan’ın söyleşisi ile devam etti. Açılışa, Şırnak Valisi Birol Ekici, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Güçlükonak Kaymakamı Semih Memiş, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, kurum temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.