Asayiş »

Nikopol'de Gerçekleşen İHA Saldırısında 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 12 Kişi Yaralandı

Ukrayna'nın Nikopol şehrinde düzenlenen İHA saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı. Saldırı, insanların işe gitmekte olduğu yoğun saatlerde gerçekleşti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesine bağlı Nikopol şehrinde, Rus güçleri tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı. Ukraynalı yetkililer, saldırının toplu taşımayı hedef aldığını ve olayın yoğun bir trafik zamanında gerçekleştiğini belirtti. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, "Bu, toplu taşımaya yönelik yıkıcı bir darbe" açıklamasında bulundu.

Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi (DSNS), sivil yolcu taşımacılığına yönelik bu acımasız saldırının ardından hızla harekete geçti. Yapılan açıklamada, "Olayın ilk anlarından itibaren kurtarma ekipleri bölgede çalışıyor. Sağlık ekipleri, 7 kişiyi enkazdan çıkararak kurtardı. Ekiplerimiz, yardıma ihtiyaç duyan herkesi kurtarmak için ellerinden geleni yapıyor" denildi. Ayrıca, Rusya'nın bu saldırılarının bilinçli olarak sivilleri hedef aldığını ve bunun bir taktik olduğunu vurgulandı. Yaralılara olay yerinde ilk yardım sağlandı ve sağlık kuruluşlarına nakledildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.