Asayiş »

Aydın Köşk'te Tağşiş Zeytinyağı Dolumuna 2 Milyon TL Ceza

Aydın Köşk'te yapılan tağşiş zeytinyağı dolumuna yönelik operasyonda 15 bin 188 adet boş teneke ele geçirilirken, işyeri sahibine 2 milyon TL ceza kesildi.

Aydın ilinde sahtecilik faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen denetimlerin kapsamı genişletiliyor. Edinilen bilgilere göre, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Köşk ilçesinde bulunan bir işyerine yönelik operasyon düzenledi. Yapılan arama sonucunda, tağşiş zeytinyağı dolumunda kullanıldığı tespit edilen ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olan toplam 15 bin 188 adet boş zeytinyağı tenekesi ele geçirildi. Bu süreçte, işyeri sahibi A.T.'ye, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na muhalefet nedeniyle 2 milyon 194 bin TL idari para cezası uygulandı. Olayla ilgili olarak incelemelerin devam ettiği belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.