İran, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki ABD varlıkları ile İsrail askeri noktalarını vurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, gerçekleştirdiği operasyonlar çerçevesinde Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki ABD üsleri ile İsrail'deki askeri alanları hedef aldı. Açıklamada, bu saldırıların "Gerçek Vaad 4" Operasyonu kapsamında yapıldığı belirtildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, ABD ve İsrail'e yönelik gerçekleştirilen "Gerçek Vaad 4" Operasyonu'nun 99'uncu dalgasının başarıyla icra edildiği ifade edildi. Bu operasyon, İran'ın Buşehr eyaletindeki Asaluye petrokimya tesislerine yönelik saldırılara yanıt olarak düzenlendi. Açıklamada, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı bölgesindeki ABD üsleri ile İsrail askeri toplanma alanlarına yönelik füze ve insansız hava araçları (İHA) kullanıldığı belirtildi.
Suudi Arabistan'daki Tesislere Saldırı
Açıklamada, Suudi Arabistan'ın El-Cübeyl kentindeki büyük petrokimya tesisleri ile El-Juaymah bölgesindeki Chevron Phillips'e ait tesislerin orta menzilli füzeler ve çok sayıda kamikaze İHA ile hedef alındığı kaydedildi. Bu tesislerin, ABD şirketleri tarafından işletildiği vurgulandı.
İsrail'e Ait Gemi Hedef Alındı
USS Abraham Lincoln Hedef Alındı
Operasyon kapsamında, Hint Okyanusu'ndaki USS Abraham Lincoln (CVN-72) uçak gemisi görev grubunun da uzun menzilli deniz seyir füzeleriyle hedef alındığı ifade edildi. Bu durum, bölgedeki askeri dengeleri etkileme potansiyeli taşıyor.
Bölge Ülkelerine Uyarı
Açıklamada, ABD'nin olası yeni adımlarına karşılık verileceği vurgulandı. "Eğer ABD ordusu kırmızı çizgileri aşarsa, verilecek karşılık bölge ile sınırlı kalmayacaktır. Biz sivil hedeflere saldıran taraf olmadık ve olmayacağız. Ancak sivil tesislere yönelik saldırılara karşılık vermekte tereddüt etmeyeceğiz," denildi. Ayrıca, ABD ve müttefiklerinin altyapılarına büyük bir darbe vurulacağı ve bunun uzun yıllar süreceği belirtildi. İran, bugüne kadar iyi komşuluk gereği bazı hassasiyetleri gözettiklerini, ancak bundan sonra tüm bu hassasiyetlerin ortadan kalktığını ifade etti.