Asayiş »

Antalya Alanya'da Kalp Krizi Geçiren Vatandaşa Botla Müdahale Yapıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde kalp krizi geçiren bir vatandaşa, yolun kapalı olması nedeniyle ambulans ulaşamadı. Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaparken, marina çalışanı botla hastayı kıyıya çıkardı. Ardından hasta, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, Alanya’nın Dinek Mahallesi’ndeki marinada gerçekleşti. İddiaya göre, balık avlamak üzere giden bir vatandaş aniden rahatsızlandı. Diğer balıkçılar durumu fark ederek, sağlık ekiplerine ve marina yetkililerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ambulansı marinada bırakarak hastanın olduğu noktaya yürüyerek ulaştı. İlk müdahale burada yapıldıktan sonra, marina çalışanı bir kişi botla hızla bölgeye geldi. Sağlık ekiplerinin yardımıyla hasta bota alındı ve marina kıyısına taşındı. Kalp krizi geçirdiği düşünülen vatandaş, kıyıya çıkarıldıktan sonra bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Marinada çalışan Hamza İrgin, "Bize kalp krizi geçiren bir vatandaşla ilgili bilgi geldi. Olay yerine botla gittiğimizde hastanın bilinci açıktı. Sağlık ekipleri ile birlikte vatandaşı marinanın botuna aldık. Hızlı bir şekilde marinamıza giriş yaptık. Ardından hastayı sağlık ekiplerine güvenli bir şekilde teslim ettik. Benim yerimde başka biri de olsa aynı şeyi yapmış olurdu. Allah rızası için yaptık, huzurluyum’’ dedi.

Marina müdürü Hüseyin Ali Ersoy, sağlık ekipleri tarafından telefonla arandığını belirtti ve "Botla yardım istendi. Deniz ekibimizden bir arkadaşımız botla bölgeye geçti. Hasta alınıp ambulans ile hastaneye götürüldü’’ ifadelerini kullandı.

Marina bölgesinde balık tutan Onur Güner ise, "Burada araç geçişi oluyordu. Buradan iskeleye kadar balıkçılar gidiyorlardı. O bölgeye yarışma için geçen sene asfalt döktüler. Daha sonra asfaltın girişi taşla kapatıldı. Nedenini bilmiyoruz. Şu an orası kapalı ama insanlar yürüyerek gidiyorlar. Eskiden araçlar derenin üzerinden geçiyorlardı. Kumun yüksekliği bu kadar değildi. Suyun debisinin alçak olduğu dönemlerde araçların buradan geçtiğini hatırlıyorum’’ dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.