Diyarbakır Sur'da Baba ve Oğul Cinayetinde Zanlı Suçunu Kabul Etti
Diyarbakır’da yanmış kamyonette cesetleri bulunan baba ve oğlu cinayet davasında zanlı suçunu kabul etti, 4 sanık ise tahliye edildi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kuşburnu Mahallesi’nde 19 Mayıs 2025 tarihinde Remzi (49) ve oğlu Muhammet Sati’nin (15) cesetleri yanmış bir kamyonette tespit edilmişti. Olayın ardından dört kişi tutuklanmıştı. Dava süreci, 5’i tutuklu 7 sanığın katılımıyla Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar A.M.İ, İ.K, M.D, M.K, tutuksuz sanıklar A.Ö. ve O.K, Remzi Sati’nin eşi Filiz Sati, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanık A.İ. ise cezaevinden SEGBİS yöntemi ile duruşmaya bağlandı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık A.M.İ., Remzi’ye hayvan sattığını, nişanlanacağını ve olay günü kendisini arayarak para istediğini ifade etti. A.M.İ., "Ödeme konusunda tartıştık. Tekrar aradım, ona kum ocağında seni bekliyorum dedim. Oğlu yanındaydı. Oğlunun orada olduğunu görünce yalnız konuşmak istedim. O konuşmayı sürdürdü. Tutamadım kendimi ve aracın içerisinde vurdum. Aracı hemen olaydan sonra yaktım. Delil bırakmak istemedim. Yaklaşık 15 dakika olay yerinde kaldım, sonra eve döndüm. Olayı kimseye söylemedim. Suçumu kabul ediyorum" şeklinde konuştu.
Remzi Sati’nin eşi Filiz Sati, sanık A.M.İ. ile eşinin ortak olduğunu belirtti. Filiz Sati, "Olaydan önce A.M.İ. bir hayvanı izinsiz satmış. Bununla ilgili bir sorun olmuştu. Daha sonra A.M.İ. 6-7 hayvanı eşimden habersiz satmıştı. Olay günü A.M.İ. onu aradı. Eşim, ’eğer yakalarsan haber verirsin’ diyerek telefonu kapattı. Oğluma, ’çayın yakınında manda bulundu onu almaya gidelim’ dedi. Oğlum uyumak istediği için gitmek istemedi. Eşim hemen bakıp geliriz dediği için beraber çıktılar. Eşime, oğlumu götürme dememe rağmen götürdü. Sanığı da ilk kez görüyorum. Hepsinin parmağı vardı bu işte. Hepsinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Eşimle ortaktın, çocuğumdan ne istedin? Ciğerim paramparça oldu. Oğlumun suçu neydi? Artık kolu kanadı kırılan bir kadınım" şeklinde ifade etti.
Savunmaların ardından mahkeme, tutuklu sanıklar İ.K., M.D., M.K. ve A.İ.’nin tahliyesine, tutuklu sanık A.M.İ.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma haziran ayına ertelendi.