Asayiş »

Bursa'da Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasında Beş Kişi Tutuklandı

Bursa'da yürütülen rüşvet ve imar yolsuzluğu soruşturmasında beş kişi tutuklandı. Gözaltına alınan İldam Aydın Bozbey, Naci Kale, Yusuf Bakgör, Ferhat Bakgör ve daha önce tutuklanan Şemsi Oğuz, mahkeme kararıyla cezaevine gönderildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma, rüşvet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve imar kirliliğine neden olma" suçları kapsamında yürütülüyor. Soruşturma çerçevesinde, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde dönemin belediye başkanları ve bazı çalışanlarının, inşaat projeleri karşılığında rüşvet alarak usulsüz emsal artışları yaptıkları tespit edildi.

31 Mart 2026 tarihinde Bursa merkezli olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, 4 Nisan 2026'da tutuklama talebiyle Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, adli kontrol kararı verdiği şüphelilere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Bursa 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.

Tutuklanan beş şüphelinin, cezaevi koşullarına uygun kapalı ceza infaz kurumlarına gönderildiği bildirildi. Bu gelişme, Bursa'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.