Yerel »

Diyarbakır Çermik'te Yaban Hayvanlarının Popülasyonu Artarken Kaçak Avlananlara Cezalar Kesiliyor

Diyarbakır Çermik ilçesinde yaban hayvanlarının sayısı hızla artıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçilerini izinsiz avlayanlara 940 bin lira ceza kesiyor. Bu durum, bölge ekosisteminin korunmasına katkı sağlıyor.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi, doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatıyla dikkat çekiyor. Bu bölgede, nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, günden güne artan bir popülasyon sergiliyor. Saltepe Mahallesi’nde feribot işletmecisi Sinan Kutlu tarafından kaydedilen görüntülerde, dağ keçilerinin gruplar halinde yiyecek ararken dolaştıkları gözlemleniyor. Çermik halkı tarafından korunan bu hayvanların sayısındaki artış, bölgedeki doğal dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, bu değerli yaban hayvanlarının korunması amacıyla, izinsiz avlanmalara karşı sert önlemler alıyor. Edinilen bilgilere göre, izinsiz avlanan dağ keçileri için 940 bin lira idari para cezası uygulanıyor. Bu ceza, yaban hayatının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yaban hayatı çeşitliliğinin artırılması ve korunması adına bu tür önlemlerin alınması, bölgedeki ekosistemin sağlığı açısından büyük önem taşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.