Yerel »

Antalya Manavgat'ta İtfaiye Ekipleri Üç Kirpiyi ve Bir Serçeyi Kurtardı

Antalya Manavgat ilçesinde itfaiye ekipleri, iki farklı ihbar sonrası mahsur kalan serçe ve üç kirpiyi kurtardı. Ekipler, başarılı bir çalışma ile hayvanları doğaya geri saldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen iki ayrı mahsur kalma ihbarı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı kurtarma ekiplerini harekete geçirdi. İki adrese de hızla ulaşan ekipler, hayvanların kurtarılması için yoğun bir çaba sarf etti.

İlk kurtarma operasyonu, Eski Hisar Mahallesi Barış Manço Parkı civarındaki bir apartmandan geldi. Apartmanın ikinci katındaki dairenin bacasından gelen kuş seslerini fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, baca içerisinde mahsur kalan serçeyi titiz bir çalışma ile çıkardı. Sağlık durumu iyi olan serçe, itfaiye ekipleri tarafından doğal yaşamına geri bırakıldı.

İkinci kurtarma operasyonu ise Kızılağaç Mahallesi Turizm Yolu üzerinde gerçekleşti. Burada, kaldırımda bulunan yaklaşık 1,5 metre derinliğindeki bir rögara üç kirpinin düştüğü ve kendi imkanlarıyla çıkamadığı bilgisi üzerine bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine ulaşan itfaiye görevlisi, rögara inerek mahsur kalan kirpileri tek tek güvenli bir şekilde yukarı çıkardı. Kurtarılan kirpiler, güvenli bir noktada doğal ortamlarına bırakılarak özgürlüklerine kavuşturuldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.