Erzurum'da Mart ayında Havalimanı'nda toplam 112 bin 626 yolcuya hizmet verildi.
Mart ayında Erzurum Havalimanı, toplam 112 bin 626 yolcuya hizmet sunarak önemli bir trafik yoğunluğu yaşadı. İç hatlarda 111 bin 597, dış hatlarda ise 1.029 yolcu seyahat etti. Mart ayında iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 763, dış hatlarda ise 10 olmak üzere toplamda 773 sefere ulaştı.
Mart ayı itibarıyla Erzurum Havalimanı'nda yaşanan yolcu trafiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan verilere göre oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. İç hat yolcu trafiği 111 bin 597 olarak kaydedilirken, dış hat yolcu trafiği 1.029 kişi olarak belirlendi. Böylece toplamda 112 bin 626 yolcuya hizmet verilmiş oldu.
Bu dönemde Erzurum Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği de önemli bir artış gösterdi. İç hatlarda 763 uçuş gerçekleştirilirken, dış hatlarda 10 uçuş yapıldı. Toplamda ise 773 sefer düzenlendi. Yük trafiği de dikkat çekici bir rakama ulaştı; Mart ayında kargo, posta ve bagaj dahil toplam yük trafiği 939 bin 395 ton olarak belirlendi.
Erzurum Havalimanı'nın yılın ilk çeyreğine ait üç aylık (Ocak - Mart) verilere göre, toplam yolcu sayısı 351 bin 968 olarak gerçekleşti. Uçak trafiği ise 2 bin 338 sefer, yük trafiği ise 3 milyon 265 bin 734 ton seviyesine ulaştı. Bu veriler, Erzurum Havalimanı'nın bölgedeki hava trafiği açısından önemli bir merkez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.