Kuzey Kore, Parça Tesirli Taktik Balistik Füze Denemesi Yaptığını Duyurdu
Kuzey Kore yönetimi, parça tesirli mühimmatla donatılmış taktik balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu füze sisteminin, belirli bir alanı etkileyerek hedefleri imha etme kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
Kuzey Kore yönetimi, son füze denemesiyle ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hwasongpho-11 Ka" olarak adlandırılan parça tesirli mühimmatla donatılmış karadan karaya taktik balistik füzesinin başarılı bir şekilde test edildiği ifade edildi. Bu silah sisteminin, en yüksek yoğunlukta gücüyle 6.5 ila 7 hektarlık bir alanı kapsayan her türlü hedefi imha edebileceği vurgulandı. Ayrıca, yapılan testlerde mobil kısa menzilli uçaksavar füze sistemi ve elektromanyetik silah sisteminin de denendiği belirtildi. Kuzey Kore, bu tür denemelerin rutin savunma faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiğini ifade ederek, ordunun gelişimi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Denemelere, Kore İşçi Partisi (WPK) Merkez Askeri Komisyonu Üyesi General Kim Jong Sik'in liderlik ettiği bildirildi. Ayrıca, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un test alanında bulunup bulunmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.
Kuzey Kore daha önce de art arda füze denemeleri gerçekleştirmişti. Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne doğru çok sayıda kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurdu. Salı günü gerçekleştirilen bir diğer füze denemesinin ise fırlatmadan kısa bir süre sonra başarısız olduğu değerlendirildi.