Ekonomi »

Manisa Salihli'de Meyve Üreticilerine Ateş Yanıklığı Hastalığı İçin Uyarı Yapıldı

Manisa Salihli'de, ayva, elma ve armut üreticilerine ateş yanıklığı hastalığıyla ilgili kritik bir uyarı yapıldı. Üreticilerin ilaçlama sürecini zamanında başlatmaları gerektiği vurgulandı.

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gerçekleştirdikleri fenolojik gözlemler ve erken uyarı sistemlerinden elde edilen veriler doğrultusunda, meyve bahçelerinde ateş yanıklığı hastalığına karşı mücadele döneminin başladığını duyurdu. Bu hastalığın, özellikle Erwinia amylovora bakterisinden kaynaklandığı ve ayva, elma ile armut ağaçlarında ciddi verim kayıplarına yol açabileceği belirtildi.

Yetkililer, üreticilerin ilaçlama işlemlerini geciktirmeden başlatmaları gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra, ilaçlamaların meteorolojik şartlar göz önünde bulundurularak yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, arıların zarar görmemesi için uygulamaların akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kullanılacak bitki koruma ürünlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar olması gerektiği de ifade edilen açıklamalar arasında yer aldı. Üreticilerin, hem ürün kaybı yaşamamaları hem de çevreye zarar vermemeleri adına gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiği belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.