Gaziantep Şahinbey'de Öğrenciler İçin Eğitim Destek Protokolü İmzalandı
Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim desteği amacıyla protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde 42 bin kaynak kitap ve 192 bin deneme sınavı kitabı dağıtılacak.
Gaziantep Valiliği Koordinasyonu'nda Şahinbey Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen protokol imza töreninde, Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim gören öğrencilere "Kaynak Kitap" desteği sağlamak amacıyla bir anlaşma imzaladı. Bu protokol ile birlikte, Şahinbey'de öğrenim gören öğrencilere toplam 42 bin kaynak kitap ve 192 bin deneme sınavı kitapçığı dağıtılacağı belirtildi.
Dağıtım Hedefleri
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bugüne kadar 18 milyon kitap dağıttıklarını ifade ederek eğitimde desteklerin devam edeceğini vurguladı. Tahmazoğlu, "Gazi şehrimizde eğitim alanında önemli işler yapmaya devam ediyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak, ortaokul ve lise öğrencilerimize bu yıl da destek sunuyoruz. Dağıtacağımız 42 bin kitap ile birlikte 192 bin deneme sınavı kitabı ile öğrencilerimizi sınavlara hazırlıyoruz. Bu destekler yıl içerisinde eğitimde önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
Öğrencileri Motive Etme Amacı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, bu tür desteklerin öğrencilerin sınavlara hazırlanırken motivasyonlarını artıracağını belirtti. Çeber, "Mehmet Tahmazoğlu Başkan, gençlere ve öğrencilere büyük bir sevgi gösteriyor. Kitap okuma yarışmaları ve kırtasiye yardımları gibi çalışmalarla öğrencilerimize destek veriliyor. Bugün imzalanan protokolle, ortaokul ve lise öğrencilerimize büyük bir destek sağlıyorsunuz" dedi.
Düzenlenen imza törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Çağrı Doğan katıldı. Törende, protokolün ardından yapılan konuşmalarla eğitim desteğinin önemi vurgulandı.