Sağlık »

Kırşehir'de Soğuk Hava Etkisiyle Bitkisel Ürün Satışları Yükseldi

Kırşehir'de mevsimsel değişim ve soğuk havalar, doğal ürünlere olan talebi artırdı. Aktarlar, bitkisel takviye ürünlerinde geçen yıla göre %30'luk bir artış yaşandığını bildirdi.

Kırşehir'deki aktarlar, soğuk algınlığı ve benzeri viral enfeksiyonların yaygınlaşmasıyla birlikte, vatandaşların bitkisel ürünlere olan ilgisinin arttığını ifade etti. Aktar Özgen Öz, "Geçtiğimiz yıla kıyasla, bu yıl bitkisel takviye ürünleri talebinde yüzde 30'luk bir artış söz konusu. Yıllardır süren ilaç bağımlılığı giderek azalıyor. İnsanlar, sağlıklarını geri kazanmak için doğal takviye ürünlerini tercih etmeye başlıyorlar. Geçen yılın ürünlerine olan ilgi devam etmekte, ancak son dönemde propolis gibi ürünlere yönelik bir artış gözlemleniyor. Özellikle ıhlamur, zencefil, defne yaprağı ve zerdeçal gibi ürünlerde de talep yükseliyor." dedi.

Aktar Ünsal Gümüş ise bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlere yönelik talebin önemli ölçüde arttığını belirtti. Gümüş, "Vücudu korumak için geçen yıla oranla %35-40 oranında bir alış fazlalığı var. Özellikle bitkisel ot ve macun gruplarına yoğun bir talep mevcut." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.