Güncel »

Erzincan'da Cami-i Kebir Önünde Filistin İçin Destek Eylemi Gerçekleştirildi

Erzincan'da Cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, Filistin’e destek amacıyla basın açıklaması yaptı. Etkinlikte, Filistin'deki sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Erzincan'da Cami-i Kebir önünde düzenlenen etkinlikte, Filistin Dayanışma Platformu'nun öncülüğünde çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen bu buluşmada, katılımcılar Filistin’de yaşanan çatışmalara dikkat çekerek destek mesajları verdiler. Platform temsilcileri, uluslararası kamuoyuna daha duyarlı ve etkin bir tutum sergileme çağrısında bulundu.

Yoğun katılımın gözlemlendiği etkinlikte, yapılan basın açıklamasında, özellikle sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu ifade edildi. Bu tür saldırıların durdurulması için uluslararası hukukun dikkate alınması gerektiği belirtildi. Filistin'de süregelen çatışmaların, dünya genelinde insanları etkilediği vurgulandı.

Etkinlikte, Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamaların da ele alındığı bir konuşma yapıldı. Bu bağlamda, inanç özgürlüğünün önemine dikkat çekildi ve tüm katılımcılar, Filistin halkına olan desteklerinin süreceğini ifade ettiler.

Etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi ve katılımcılar birlik ve dayanışma mesajları vererek ayrıldılar. Bu tür gösterimlerin, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek adına önemli olduğu vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.