Güncel »

Çorum'da Konut Kuraları Çekildi, Bakan Kurum Açıklamalarda Bulundu

Çorum’da inşa edilecek 2 bin 867 sosyal konutun hak sahiplerinin belirlendiği kura töreninde Bakan Murat Kurum, deprem dönüşümünün sosyal medya paylaşımlarıyla sağlanamayacağını ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çorum’da gerçekleştirilen kura töreninde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2 bin 867 sosyal konutun hak sahiplerini belirledi. Törende konuşan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaparak, "Şehircilik, siyaset ve hamasetle yürütülmez" dedi. Bakan, deprem dönüşümünün sosyal medya ile gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Bakan Kurum, Çorum'da bugüne kadar 61 milyar lira yatırım yapıldığını ifade etti ve şehrin tarihi yapılarına yapılan restorasyon çalışmalarından bahsetti. Çorum’un stratejik konumunun önemini vurgularken, "Bu şehirde her noktaya eser ve hizmet sunuyoruz" dedi.

Bakan, 11 ilde meydana gelen deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, devletin zor zamanlarda milletin yanında olduğunu belirtti. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremde 50 binden fazla can kaybı yaşandığını hatırlatan Bakan, deprem bölgesindeki yeniden inşa sürecinin önemine dikkat çekti.

100 Yılın Konut Projesi kapsamında 500 bin yeni sosyal konutun yapılacağını belirten Kurum, Çorum’da toplam 2 bin 867 konutun kuralarını çekerek sahiplerini belirlediklerini açıkladı. Ayrıca, projelerin sosyal yaşam alanlarıyla destekleneceğini ifade etti.

Bakan Kurum, Türkiye'nin dünya üzerindeki konumunun güçlendiğini, güven veren bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, çevre ve iklim alanında da dünya genelinde etkili bir aktör olacağını ifade etti. Türkiye’nin COP31 Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olması bunun bir göstergesi olarak değerlendirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.