Siyaset »

Washington DC’de İsrail-Lübnan Müzakereleri Gelecek Hafta Gerçekleşecek

ABD’li yetkililer, İsrail ile Lübnan arasında yapılacak olan müzakerelerin gelecek hafta Salı günü Washington DC’de yapılacağını duyurdu.

ABD’li yetkili, İsrail ile Lübnan arasında gerçekleştirilecek müzakerelere dair önemli bilgiler paylaştı. İsrail basınına verdiği demeçte, tarafların gelecek hafta Salı günü Washington DC’deki ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geleceğini belirtti. Bu süreçte, ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Mike Needham’ın, Lübnan’ın ABD Büyükelçisi Nada Hamadeh Moawad, İsrail’in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter ve ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Michel Issa ile telefon görüşmeleri yapacağını ifade etti. Ayrıca, bu görüşmelerde Lübnan, İsrail ve ABD temsilcilerinin yer alacağını vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden henüz müzakerelerle ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Önceki gün Netanyahu, Lübnan ile müzakerelere “en kısa sürede” başlanması talimatını verdiğini belirtmişti. İsrailli yetkililer, müzakereler öncesinde Lübnan’da Hizbullah ile bir ateşkesin sağlanmayacağını da ifade etti. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonu ve müzakerelerin seyrini etkileyebilir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.