Güncel »

Aniden Bastıran Dolu Yağışı Tarsus’u Altüst Etti

Mersin’in Tarsus ilçesinde öğleden sonra aniden bastıran dolu yağışı, Tarsus merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, trafikte seyir halindeki araçlar sığınacak yer aradı.

Tarsus, Nisan ayının ortasında kıştan kalma bir gün yaşıyor. Meteorolojinin uyarılarının ardından Tarsus ilçe merkezinde aniden başlayan şiddetli dolu yağışı, sokaktaki vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı.

Sokaklar Beyaza Büründü!

Kısa sürede etkisini artıran dolu yağışı nedeniyle Tarsus’un işlek cadde ve sokakları adeta kar yağmışçasına beyaza büründü. Yağışın şiddetiyle görüş mesafesi düşerken, yayalar saçak altlarına ve kapalı alanlara sığındı. Bazı bölgelerde dolu yağışının ardından meydana gelen su birikintileri ulaşımda aksamalara neden oldu.

Araç Sahipleri ve Çiftçiler Endişeli

Özellikle araç sahipleri, dolu tanelerinin kaportaya ve camlara zarar vermemesi için araçlarının üzerini battaniye ve kartonlarla kapatmaya çalıştı. Öte yandan, Tarsus’un verimli tarım arazilerinde de dolu yağışının meyve ağaçlarına ve sebze ekili alanlara zarar verip vermediği henüz netleşmedi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yağışın dinmesinin ardından hasar tespit çalışması yapması bekleniyor.

Meteoroloji Uyardı: Devam Edebilir!

Yetkililer, bölgede yağışlı havanın yer yer gök gürültülü sağanak ve dolu şeklinde devam edebileceğini belirterek, vatandaşların ani su baskınları ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmalarını istedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.