Ankara'da Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan Libya Uçağı Açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Libya uçağının düşüşü ile ilgili sürecin devam ettiğini ve sabotaj tespit edilmediğini açıkladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliği kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada, düşen Libya uçağı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uraloğlu, "Libya uçağının düşüşüyle ilgili hem bizim kaza kırım ekiplerimizin hem de başsavcılığımızın başlatmış olduğu bir süreç var. Bu süreç belli aşamaları kat etti ve henüz bitmedi." ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, Ankara'nın Haymana ilçesinde düşen Libya Genelkurmay Başkanı ve heyetini taşıyan uçağın kaza kırım sürecinin sürdüğünü belirtti. "Libya uçağının düşüşüyle ilgili hem bizim kaza kırım ekiplerimizin hem de başsavcılığımızın başlatmış olduğu bir süreç var. Bu süreç belli aşamaları kat etti ve henüz bitmedi," dedi. Uraloğlu, düşüşle ilgili yapılan incelemelerde sabotaj izine rastlanmadığını vurgulayarak, "Dolayısıyla burada genel anlamda baktığımızda bir sabotajı görmüyoruz. Böyle bir şey yok. Tespitimiz yok." açıklamasında bulundu.
Uçuş güvenliğinin 7/24 takip edildiğini belirten Uraloğlu, "Libya uçağının düşüşünde herhangi bir kendi mürettebatı veya yer hizmeti verenin dışında bir temasın olmadığını net olarak söyleyebilirim." şeklinde konuştu.
Trabzon Günleri Etkinliği
Uraloğlu, Trabzon Günleri etkinliklerinin Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlendiğini ifade ederek, "Trabzon Günleri, ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılıyor. İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Şimdi de Ankara'da yapılıyor. Gerçekten şehrimizin turizmini, tarihini, sanatını, sporunu, mutfağını tanıtan günler var." dedi. Uraloğlu, Trabzonlu ve Ankaralıların etkinliğe gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Etkinliğin 12 Nisan'da sona ereceği bilgisi de verildi.