Gaziantep Kasap Halil Usta'nın Sahipleri Bakışgan Kardeşlere Dünya Ahilik Ödülü Verildi
Gaziantep'in ünlü kebapçısı Kasap Halil Usta'nın sahipleri Abdullah ve Yunus Bakışgan kardeşler, Ankara'da düzenlenen 2025 Yılı Dünya Ahileri Ödül Töreni'nde ödül aldı. Törene çok sayıda konuk katıldı.
Ankara'da, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteklediği "Anadolu’nun Ahisiyiz, Türkiye’nin Ailesiyiz" projesi çerçevesinde 2025 Yılı Dünya Ahileri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Musiki Muallim Mektebi salonunda düzenlenen etkinliğe siyasetçiler, bürokratlar ve sivil toplum temsilcileri katıldı.
Bakışgan Kardeşlere Ödül
Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin organize ettiği ödül töreninde, Gaziantep'in en büyük kebapçılarından biri olan Kasap Halil Usta'nın sahipleri Abdullah ve Yunus Bakışgan kardeşler dikkat çekti. Abdullah Bakışgan, ödülünü Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'den alkışlar eşliğinde aldı.
Esnaflık Övgüsü
Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği ve Ahi Enstitüsü Başkanı Fehmi Çalmuk, Kasap Halil Usta'nın sahiplerine ahilik ödülünün verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Böyle esnaflara sahip çıkmazsak ahilik geleneği sona erer" diyerek Bakışgan kardeşlerin başarısını ve esnaflık tutumunu övgüyle değerlendirdi.
Ustalara ve Markalara Ödül
Törende Edirne'den süpürge ustası Hamdi Gaspar, Gaziantep'ten sedef ustası Muzaffer Demir ve Türkiye'nin en ünlü kebapçılarından biri olan Kasap Halil Usta adına Abdullah ve Yunus Bakışgan kardeşler, Malatya'dan damascus ustası Yusuf Bayyiğit'e ödülleri verildi. Bu ödüller, geleneksel mesleklerin önemini vurgulamak amacıyla dağıtıldı.