Ataşehir’deki Koşuda 1200 Sporcu Ter Döktü ve Ödüller Dağıtıldı
Ataşehir’de düzenlenen "Ataşehir Ata Koşusu" etkinliği, 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel takdim etti.
Ataşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ilk kez yapılan "Ataşehir Ata Koşusu", "İyiliğe Koş, Ataşehir’de Buluş" temasıyla gerçekleştirildi. İstanbul Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen etkinlik, 5 kilometre, 10 kilometre ve Çocuk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapıldı. Yarışma, İstanbul’da uzun süreli bir spor geleneği oluşturmayı amaçlıyor ve büyük bir rekabet ortamı sundu.
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de koşuya katılarak 10 kilometrelik parkuru tamamladı. Yarışma, Turgut Özal Bulvarı Migros Genel Müdürlüğü önünden başlayarak Ataşehir’in 10 kilometre etrafında döndü ve yine aynı noktada sona erdi. 10 kilometre genel klasmanında, erkekler ve kadınlar kategorilerinde ilk 8’e giren sporcular ve 11 yaş grubunda ilk 3’e girenler para ödülü ile ödüllendirildi. Ayrıca tüm katılımcılara katılım madalyası ve online sertifika verildi. Başkan Adıgüzel, yarış öncesinde tüm sporculara başarılar diledi ve sporun sağlıklı yaşam için önemini vurguladı.
Ödüller ve Kazananlar
Yarışmanın 10 kilometrelik parkurunu kadınlar kategorisinde Damla Çelik, erkekler kategorisinde ise Adel Mechaal birinci olarak tamamladı ve her biri 25 bin TL ödül kazandı. Erkekler kategorisinde ikinci sırayı Obadîah Kiplangat, üçüncü sırayı ise Abdulhalik Çağıran aldı. Kadınlar kategorisinde ise ikinci Dilay Yıldızhan, üçüncü Gamze Altuntaş oldu.
5 kilometre parkurunda kadınlarda birinci Serap Alımlı, ikinci Aslı Şerife Sertçelik, üçüncü Sevda Şahin Mırız olurken; erkeklerde birinci Öncü Telek, ikinci Arif Avcı ve üçüncü Haşim Girgin sıralandı.
Çocuk Koşusunun Heyecanı
Çocuk Koşusu’na katılan Ödül Kurt, heyecanlı bir gün geçirdiğini belirterek, "Yoruldum ama eğlenceliydi" dedi. Ulus Kurt ise, "Güzel bir deneyim oldu, kendimi enerjik hissediyorum" şeklinde konuştu. Duru Nisan Tokat, koşudan memnuniyetini dile getirerek, başkana teşekkür etti. Deniz Genen de etkinliğin eğlenceli geçtiğini ifade etti.
Başkan Adıgüzel'in Mesajı
Ödül töreninde konuşan Başkan Adıgüzel, parkurun zorluk derecesine ve sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, "Hepinizi tebrik ediyorum, bu parkurları tamamlamak hiç kolay değil. Hep birlikte bu güzel koşuyu tamamladık" dedi.
Yarışmaya uluslararası katılıma dikkat çeken Adıgüzel, Kenya’dan gelen sporcuların başarılarını paylaştı ve herkesin kendi kişisel başarıları için koştuğunu söyledi. "Ataşehir’de sporu bir kültür haline getirmek istiyoruz" diyerek, her yaştan komşunun spor yapmasını hedeflediklerini belirtti.