Yerel »

Sivas Merkez'de Nisan Ayında Beklenmedik Kar Yağışı Etkili Oldu

Sivas Merkez'de Nisan ayında mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte kar yağışı etkili oldu. Baharı bekleyen Sivaslılar, bu sürpriz karın keyfini çıkardı.

Sivas’ta hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında seyrederken, öğle saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artırdı. Nisan ayında gerçekleşen bu beklenmedik kar yağışı, Sivaslılar ve şehre gelen ziyaretçiler arasında ilgiyle karşılandı. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, o anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

Turistlerin Şaşkınlığı

Turist olarak Sivas’a gelen bir ziyaretçi, beklenmedik kar yağışının kendisini şaşırttığını ve üşüdüğünü dile getirdi. "Sivas’a Nisan ayında gezmek için geldim. Bu kar yağışını görünce çok şaşırdım. Buraya gelirken kısa kollu kıyafetler getirmiştim ama Sivas’a geldiğimde donmuş gibi hissettim. Soğuktan dolayı gezmekte zorluk çekiyoruz, ama Sivas gibi tarihi bir yerde kar yağışı görmek yine de hoş bir deneyim" şeklinde konuştu.

Kar yağışı, Sivas'ın doğal güzelliklerini de ortaya çıkardı. Şehirdeki tarihi mekanlar beyaz örtüyle kaplanırken, birçok kişi bu manzarayı görmek için dışarı çıktı. Sivaslılar, kışın geri dönüşünü kutlarken, Nisan ayında bu tür bir hava olayının yaşanmasının alışılmadık olduğunu belirterek, "Böyle bir kış görmeyi beklemiyorduk. Ancak kar yağışı, şehrimize ayrı bir güzellik katıyor" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.