Eğitim »

Sakarya'da Hafızlık Eğitimi İçin 2 Bin 120 Öğrenci Sınavda Ter Döktü

Sakarya'nın Erenler ilçesinde düzenlenen hafızlık eğitimi kabul sınavına 2 bin 120 öğrenci katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen bu sınav, öğrencilerin hem akademik hem de hafızlık eğitimine erişim sağlamalarına olanak tanıyor.

Sakarya'da bulunan Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu Proje Okulu bünyesinde gerçekleştirilen sınav, kent genelindeki 9 ayrı merkezde eş zamanlı olarak yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında bu sınava girebilmek için hazırlandılar. Hem akademik başarılarını sürdürmek hem de hafızlık icazeti almak amacıyla ter döken öğrenciler, büyük bir heyecanla sınavlarını tamamladı.

Sınav sürecinin sorunsuz geçmesi için önceden alınan güvenlik ve organizasyon tedbirleri sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Sınav boyunca okul bahçelerinde ve çevresinde bekleyen velilerin sayısı oldukça fazlaydı. Aileler, çocuklarının başarıyla sınavı geçmesini umarak, sabırla sonuçları beklediler.

Adayların sonuçları ise 15 Nisan tarihinde açıklanacak. Bu tarihe kadar hem öğrenciler hem de aileler, sonuçları büyük bir merakla bekleyecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.