Yaşam »

Düzce'de Fındık Bahçelerinde 2026 Üretim Sezonu İçin Takip Çalışmaları Sürüyor

Düzce'de fındık bahçelerinde, 2026 yılı üretim sezonu öncesinde teknik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü, zararlılarla mücadele amacıyla önemli adımlar atıyor.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı üretim sezonuna hazırlık sürecini titizlikle yürütüyor. İl genelinde görevli teknik personeller, fındık bahçelerinde arazi kontrolleri gerçekleştiriyor. Bu kontroller kapsamında, fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı önlemler alındı. Özellikle son yıllarda fındık üreticileri için risk oluşturan bu zararlı ile ilgili olarak, feromon tuzaklarının kurulumu tamamlandı. Merkez ve 7 ilçede yapılan tuzaklama çalışmaları sayesinde, zararlının farklı yüksekliklerdeki (yüksek, orta ve deniz seviyesi) yayılım durumu izlenecek. Bu tuzaklar, kahverengi kokarcanın il genelindeki popülasyon yoğunluğunu düzenli olarak takip etmek için kullanılacak. Edinilen bilgilere göre, bu çalışmalar sonucunda zararlı popülasyonunda bir artış tespit edilmesi durumunda üreticiler zamanında bilgilendirilecek ve ilaçlı mücadeleye yönelik gerekli yönlendirmeler yapılacak.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin verim kaybı yaşamaması için sahadaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Üreticilerin, yapılan uyarıları dikkate alarak mücadele süreçlerine aktif katılım sağlamaları büyük önem taşıyor. Bu süreç, hem fındık üretiminin sürdürülebilirliği hem de üreticilerin ekonomik durumları açısından kritik bir öneme sahip.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.