Siyaset »

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Macaristan'ın yeni Başbakanı Peter Magyar'a iş birliği mesajı iletti.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Macaristan'daki parlamento seçimlerinde galip gelen Peter Magyar'ı tebrik ederek, iki ülke arasında "yoğun iş birliği" teklifinde bulundu. Fico, enerji konularında ortak hareket etme niyetlerini de vurguladı.

Macaristan’da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Peter Magyar liderliğindeki muhalefet partisi Tisza, 199 sandalyeli Macaristan Ulusal Meclisi’nde 138 milletvekili ile galip geldi. Bu sonuç, mevcut Başbakan Viktor Orban'ın 16 yıllık iktidarının sona erdiği anlamına geliyor. Seçim sonuçlarının ardından Slovakya'dan da bir tebrik mesajı geldi. Başbakan Robert Fico, Magyar'ı tebrik ederek "yoğun iş birliği" önerisinde bulundu. Fico, Orban’a teşekkürlerini iletirken, Slovakya'nın Macaristan ile yakın ilişkiler kurmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, enerji çıkarlarının korunmasında ortak eylemin devam edeceğini ifade etti.

Fico, açıklamasında, "Macaristan vatandaşlarının kararını tam bir saygıyla karşılıyorum ve seçim sonucu için tebrik ettiğim yeni Macar başbakanıyla yoğun iş birliğine hazırım" diye konuştu. Bu açıklamalar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Her iki ülkenin de Avrupa Birliği ve NATO üyelikleri, iş birliği potansiyelini artıran unsurlar arasında yer alıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.