Asayiş »

İzmir'de İZBETON Soruşturmasında Tutuklanan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un İfadesi Ortaya Çıktı

İzmir'deki İZBETON soruşturmasında tutuklanan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, zimmet ve dolandırıcılık iddialarını reddederek tahliyesini talep etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen İZBETON soruşturmasında, Gaziemir ilçesinde S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracılığıyla menfaat sağlandığı yönündeki iddialar incelenmektedir. Zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali gibi suçlamalarla düzenlenen operasyonda, Ümit Erkol ve beraberindeki 8 şüpheli gözaltına alınmış, ardından adliyeye sevk edilmiştir. Mahkemece tutuklanan Erkol'un beyanlarında, resmi evraklara imza atmadığını ve sahtecilik yapmasının söz konusu olmadığını savunduğu öğrenilmiştir.

Huzur Hakkı Açıklamaları

Kooperatifte 2022 yılında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığını belirten Erkol, "Kooperatiften elde ettiğim tek gelir 10 bin TL olan huzur hakkıdır. Farklı bir şekilde kooperatifle iş yapan bir yerden para almam ya da vermem söz konusu değildir. Kooperatif yönetim kurulu üyesi olmama rağmen kendi adıma imza sirküleri çıkarmadım ve Gaziemir kooperatifine ait hiçbir ihale veya resmi evraka imza atmadım. Hiçbir evrakta imzam yok. Resmi belgede sahtecilik yapmam mümkün değildir." şeklinde konuşmuştur.

Villalar Üzerine Açıklamalar

Şikayetçi kooperatif avukatının projede villa olmadığı yönündeki açıklamalarını gerçeği yansıtmadığını ifade eden Erkol, "Projede herhangi bir değişiklik olmadığını, sadece isim değişikliğinin mevcut olduğunu vurgulamak isterim. Sunulan fotoğraflar da projede değişiklik yapılmadığını göstermektedir. Villalar bedelsiz olarak verilmemiştir, diğer konutlar gibi bir ödeme planı ile satın aldım." ifadelerini kullanmıştır.

Para Eksikliği İddiaları

Kooperatifin tüm gelirlerinin banka aracılığıyla sağlandığını ve elden para alınmadığını belirten Erkol, "Bilirkişi raporunda kooperatifin taşeronlara ödemeli usulsüzlük iddiaları yer alıyor. Ancak ben bu taşeron ile tanışmıyorum ve kooperatifle ilgili yapılan işlemler İZBETON'un izni ve imzasıyla gerçekleşmektedir. 2024 yılının Haziran ayında yönetimi devrettim ve devralan yönetim herhangi bir eksikliği bildirmedi. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmak istiyorum." şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.