Asayiş »

İstanbul'da Yapılan Tefecilik Operasyonunda 36 Şahıs Hakkında Gözaltı Talimatı Verildi

İstanbul'un da içinde bulunduğu 7 ilde tefecilik suçlarıyla bağlantılı 36 kişi için gözaltı talimatı çıkarıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, suç örgütü kurma ve yönetme suçlamalarıyla bu kişilerin yakalanması hedefleniyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen operasyon, İstanbul, Muğla, Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Siirt ve Bitlis illerini kapsıyor. Operasyon, ’örgüt kurmak ve yönetmek’, ’örgüte üye olmak’ ve ’tefecilik’ suçlarını işledikleri belirlenen 36 şüpheliye yönelik olarak başlatıldı. Başsavcılık, şüphelilerin kimliklerini tespit ederek Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Ekipler, bu doğrultuda 7 ilde toplam 49 adrese eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Operasyon sırasında, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının toplanması için gerekli prosedürler titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda, gözaltına alınan şahısların ifadeleri alınarak, tefecilik faaliyetlerine ilişkin detaylı bir soruşturma süreci başlatılacak. Operasyonun, tefecilik suçuyla mücadele çerçevesinde önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.