Yerel »

Ağrı Diyadin'de Nisan Ayında Yaşanan Kar Yağışı ile Evler Kar Altında Kaldı

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Dedebulak köyünde Nisan ayında etkili olan kar yağışı, evleri kar altında bıraktı. Kar kalınlığı yer yer insan boyunu aşarken, köylüler dar geçitler açarak evlerine ulaşmaya çalıştı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Nisan ayında meydana gelen kar yağışı, Dedebulak köyünü tamamen beyaza bürüdü. Yoğun yağış sonucunda köydeki birçok ev kar altında kalırken, kar kalınlığının yer yer insan boyunu aştığı gözlemlendi. Bu durum, köyde yaşayan vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiledi. Açtıkları dar geçitlerle evlerine ulaşmaya çalışan köylüler, aynı zamanda besicilikle uğraşarak hayvanlarını beslemeye devam ettiler.

Kar yağışı nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden köylülerden Beytullah Demirtaş, "Baharı beklerken yeniden karla karşılaştık. Köyün tamamı karla kaplandığı için köy görünmüyor. Benim boyum kadar kar yağdı. Karın boyu benimle aynı. 5 aydır bu haldeyiz. Burası Kuzey Kutbu falan değil. Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı bir köy" şeklinde konuştu. Bu durum, köydeki yaşam koşullarını zorlaştırırken, yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektiği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.