Ordu'da Gerçekleştirilen Trafik Denetimlerinde 17 Bin Araç Kontrol Edildi
Ordu'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde son bir haftada 17 bin 120 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli ihlallerden dolayı toplamda 2 bin 467 sürücüye ceza kesildi.
Ordu ilinde polis ekipleri, trafik kazalarını önlemek amacıyla kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Yapılan açıklamalara göre, bir haftalık süre zarfında 38 yaralanmalı trafik kazası gerçekleşti ve bu kazalarda 46 kişi yaralandı. Emniyet Müdürlüğü, denetimler kapsamında birçok sürücüye ceza uyguladı. Örneğin, 51 sürücü alkollü araç kullanmaktan, 49 sürücü modifiyeli araç kullanmaktan, 23 sürücü hatalı şerit değiştirmekten, 137 sürücü kırmızı ışık ihlalinden ve 366 sürücü hız sınırlarını aşmaktan cezai işleme tabi tutuldu.
Ayrıca, 73 sürücü seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 385 sürücü emniyet kemeri takmamaktan ve 78 motosiklet sürücüsü kask kullanmamaktan ceza aldı. Toplamda, 17 bin 120 araç kontrol edilerek 2 bin 467 sürücüye çeşitli ihlallerden işlem yapıldığı bildirildi. Bunun yanı sıra 36 araç trafikten men edildi ve 51 sürücünün sürücü belgesi geri alındı.
Emniyet yetkilileri, denetimlerin devam edeceğini ve trafik güvenliğini sağlamak için çalışmaların artarak süreceğini ifade etti.