Sağlık »

Muğla Seydikemer'de Taşıma Su Sorunu Yeni Hattıyla Çözüldü

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Çaykenarı Mahallesi Sivriler Mevkii'nde uzun yıllardır karşılaşılan içme suyu sorunu, MUSKİ tarafından yapılan yeni içme suyu hattıyla sona erdi. Mahalledeki vatandaşlar artık kesintisiz içme suyuna erişebilecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısını güçlendirmek için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Seydikemer ilçesinin Çaykenarı Mahallesi Sivriler mevkiinde, uzun yıllardır taşıma su kullanmak zorunda kalan vatandaşların su ihtiyacını karşılamak amacıyla 1000 metre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildi.

Su Taşıma Sorununa Son

İl genelinde kesintisiz içme suyu sağlamayı hedefleyen MUSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı ağını genişletme çalışmalarına devam ediyor. Daha önce içme suyu şebekesi bulunmayan ve su ihtiyaçları tankerler ile karşılanan Sivriler Mevkii'nde, muhtarın talepleri doğrultusunda, içme suyu şebeke hattı imalatı tamamlandı. MUSKİ ekipleri, sahada yaptıkları incelemelerin ardından kısa sürede projeyi uygulamaya alarak 1000 metre uzunluğunda bir içme suyu hattı döşedi. Bu yeni hat, bölgedeki su sorununu kalıcı olarak çözme amacı taşımaktadır.

Çaykenarı Mahallesi Muhtarı Çetin Yıldız, mahallede içme suyu hattının bulunmaması nedeniyle uzun yıllar sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Daha önce mahallemizde içme suyu hattı yoktu. Bu durum, vatandaşlarımız için ciddi zorluklar yaratıyordu. MUSKİ Genel Müdürlüğüne dilekçemizi ilettik, ekipler hızlıca inceleme yaptı ve projeyi planladı. Altyapı çalışmaları zamanında tamamlandı. Artık mahallemizde içme suyu hattımız var ve bu sorunun ortadan kalkması bizleri çok mutlu etti. Başkanımız Ahmet Aras ve MUSKİ Müdürü Yılmaz Şengül’e teşekkür ederiz" dedi.

65 yaşındaki mahalle sakini Bekir Ziya Tay ise, "Yaklaşık 10 yıldır burada yaşıyorum ve uzun yıllar su ihtiyacımızı taşımak zorunda kaldık. Bu zorluğun sona ermesi bizim için büyük bir kolaylık. Yeni içme suyu hattı sayesinde artık su taşımayacağız. Bu hizmetten dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül’e teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.