Asayiş »

Antalya'da Genç Sporcu Başar Kuyar'ın Ölümü Üzerine Yeni İddianame Hazırlandı

Antalya'da 2021 yılında yaşanan kazada ağır yaralanan Muaythai sporcusu Başar Kuyar, 3,5 yıl süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Olayla ilgili sanık A.Ü. hakkında yeni iddianame hazırlandı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 1 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen kazada, 16 yaşındaki Muaythai sporcusu Başar Kuyar, kontrolsüz kavşakta A.Ü. idaresindeki 07 ATA 215 plakalı otomobilin çarpması sonucunda ağır yaralandı. Kazanın ardından Kuyar, vücudunda oluşan kemik kırıkları nedeniyle uzun süre tedavi gördü. Ne yazık ki, 3 Ocak 2025 tarihinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, A.Ü. hakkında 'taksirle yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan dava açtı. Ancak Başar Kuyar’ın ölümü sonrası ailenin talebi üzerine, sanığın 'taksirle ölüme neden olma' suçundan yeni bir iddianame düzenlendi.

Kardeşinin Yaşam Mücadelesi

Duruşma, Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve sanık A.Ü., taraf avukatları ile Başar Kuyar’ın yakınları katıldı. Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Başar Kuyar’ın ablası Rabia Kuyar, kardeşinin 3 yıl 3 ay 2 gün boyunca yatağa bağlı yaşadığını ifade etti. "Kardeşim, geçirdiği trafik kazası sonrası yaşam mücadelesi verdi ama ne yazık ki hayatını kaybetti. Sanığın bir gün bile özgürlüğünden mahrum kalmaması vicdanları yaralıyor" dedi.

Kuyar, kardeşinin sporcu kimliğine vurgu yaparak, "Kardeşim, ülkesini muaythai dünya şampiyonu olarak gururlandırmak istiyordu. Bugün onun adını arattığımda, trafik kazası kurbanı olarak görüyorum. Bu durumu kabul edemiyorum" şeklinde konuştu.

Sanığın İddiaları

Sanık A.Ü. ise duruşma esnasında kazada kusurunun bulunmadığını öne sürdü. Olayın meydana geldiği anda motosikletin hızlı geldiğini ve bu nedenle çarpma yaşandığını savundu. "Benim bu olayda bir kusurum yoktur. Müştekinin yaralanmasıyla ilgili bir zararı var ise gidermek isterim" dedi.

Rabia Kuyar, kardeşinin kazandığı madalyayı mahkeme heyetine göstererek, "Madalyası, onun sporcu ve sağlıklı olduğunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı. Anne Gülsüm Kuyar ise sanığın üzgün olduğunu belirtmesine tepki göstererek, "Neden 4,5 yıl boyunca bir kez bile aramadı?" diye sordu.

Duruşmanın Gelişmeleri

Cumhuriyet savcısı, duruşmada sanığın 'taksirle ölüme neden olma' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.