Güncel »

İstanbul Sancaktepe'de 3 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde, belediye tarafından yapılan 3 aile sağlığı merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Sancaktepe Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Ayhan-Cahit Gülan, Gülizar Polat ve Musa Meral Aile Sağlığı Merkezleri için bir açılış töreni düzenledi. Bu tören, Eyüp Sultan Mahallesi'nde yer alan Ayhan-Cahit Gülan Aile Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışta İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Bölgedeki birinci basamak sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlaması hedeflenen aile sağlığı merkezleri, ilçenin farklı mahallelerinde hizmet verecek şekilde planlandı. Eyüp Sultan Mahallesi'nde 352 metrekare alana kurulan Ayhan-Cahit Gülan Aile Sağlığı Merkezi, geniş kullanım alanıyla dikkat çekerken, Sarıgazi Mahallesi'nde 331 metrekarelik alanda inşa edilen Gülizar Polat Aile Sağlığı Merkezi'nin mahalle sakinlerinin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırması bekleniyor. Osmangazi Mahallesi'nde 258 metrekare alanda hizmet verecek olan Musa Meral Aile Sağlığı Merkezi ise modern donanımıyla vatandaşlara hizmet sunacak.

Açılış töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Güzel hizmetlerimizi halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim öncesinde Sancaktepe halkının ihtiyaçlarını belirleyip, çok çalıştık. Aile sağlık merkezi ihtiyacının olduğunu gösteren raporlar doğrultusunda yedi aile sağlığı merkezi inşaatını sürdürüyoruz. Bugün üçünün açılışını yapıyoruz. Dört aile sağlığı merkezimizi de önümüzdeki ay itibarıyla hizmete alacağız. Bu hizmetler, Sancaktepelilerin kamu yöneticilerinin temel görevi olan halkın sorunlarını çözme sorumluluğu çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Kamu kurumlarıyla da iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Bir caminin inşaatını tamamlayıp, ilçe müftülüğümüze teslim ettik. Ayrıca, bir polis karakolunun inşaatını tamamlayarak ilçe emniyet müdürlüğümüze teslim ettik. Bugün üç aile sağlığı merkezimizin inşaatını da sağlık bakanlığımıza teslim ediyoruz. Geçen ay, hayvan bakım merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Tüm bu projeler, halkımız için gerçekleştiriliyor," dedi.

Sancaktepe'nin bir sağlık kenti olduğunu vurgulayan Başkan Yeğin, "Türkiye'nin en donanımlı sağlık merkezlerine sahip bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyoruz. Cumhurbaşkanımızın önem verdiği şehir hastanesi projesi çok yakın zamanda tamamlanacak. Ayrıca, Türkiye'nin en özel donanımlı sağlıklı yaşam köyü projesinin inşaat çalışmaları bitmek üzere. Ağız ve diş sağlığı merkezi inşaatı da çok yakında başlayacak; tüm ruhsat süreçleri tamamlandı. İlçemizdeki İlhan Varank Hastanesi ve bin yataklı Feriha Öz Hastanesi, Sancaktepe'de önemli sağlık hizmetleri sunmaya devam edecek. Sancaktepe'deki yatak sayısı yaklaşık altı bine ulaşmış durumda. Bu, bir ilçe ölçeğinde önemli bir rakam," açıklamalarında bulundu.

İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen de yaptığı konuşmada, "Hepinizi İstanbul Valisi Davut Gül adına selamlıyorum. Bu güzel programa hoş geldiniz. Önceki konuşmalarda hedefler ve amaçlar çok güzel bir şekilde ifade edildi. Kamu çalışanlarının temel amacı, halka en iyi hizmeti sunmaktır. Bizler, vatandaşımızın verdiği vergilerle finanse edilen devlet sistemini en iyi şekilde halkımıza sunmak zorundayız. Bu düşünceyle hareket eden herkese teşekkür ederim," dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.