Asayiş »

İstanbul Arnavutköy'de 15 ay önce öldürülen berberin ailesi adalet arayışında.

İstanbul Arnavutköy'de 15 ay önce bıçaklanarak hayatını kaybeden berber Muhammet Deniz’in ailesi, cinayet davasında adalet çağrısında bulundu. İlk duruşmada, cinayet zanlısının suçunu kabul ettiği ve haksız tahrik indirimi talep ettiği öğrenildi.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Karlıbayır Mahallesi’nde 25 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen cinayet olayı, 17 yaşındaki Muhammet Deniz’in cinayet zanlısı tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlandı. Gaziosmanpaşa Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada, zanlı ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında, cinayeti işlediğini kabul eden zanlı, aynı zamanda mağdurun ablasına mesaj attığını belirterek bu sebeple Muhammet Deniz’i öldürdüğünü ifade etti.

Muhammet Deniz’in avukatı Yılmaz Çakmak, cinayet zanlısının ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu bildirdi. Avukat Çakmak, aile adına yaptığı açıklamada, suça sürüklenen çocuklar için yargılama süreçlerine düzenleme getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Baba Mehmet Deniz, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Oğlumun davası için bir yıldır bekliyorduk. Bugün mahkeme açıldı ve duruşma 3 Temmuz'a ertelendi. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi. Cinayet zanlısının, olay günü hemen yakalandığını hatırlatan baba Deniz, "Adaletin gereken cezayı vermesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, cinayet zanlısının ablasının ifadesinde, kardeşinin ceza alma ihtimaline karşılık olarak haksız tahrik indiriminde bulunma yoluna gittiğini öne sürmesi, duruşmada dikkat çekti. Avukat Çakmak, "Soruşturma gizli yürütüldüğü için delillerden uzak kalma durumu söz konusu oldu" dedi.

Yılmaz Çakmak, duruşma sürecinde suça sürüklenen çocuk kavramının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, cinayet hakkında yapılan haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirebileceğine dikkat çekti. Duruşmanın 3 Temmuz'a ertelendiğini ve adaletin bir an önce yerini bulmasını umduğunu ifade etti.

Son olarak, cinayet zanlısının suçunu kabul ettiğini belirten Avukat Çakmak, "Bu bir savunma mekanizması olarak kullanılmamalı" dedi. Ailenin beyanlarının da önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, sürecin bir an önce sonuçlanmasını istedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.