Kahramanmaraş Merkez Onikişubat'taki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Yusuf Tarık Gül Uğurlandı
Kahramanmaraş'taki okul saldırısında yaşamını yitiren 11 yaşındaki Yusuf Tarık Gül, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törende gözyaşları sel oldu.
Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'nde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'nda gerçekleşen silahlı saldırıda, 10 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı. Bu acı olayın ardından, 5'inci sınıf öğrencisi Yusuf Tarık Gül için Dulkadiroğlu ilçesindeki Karacasu Kırım Mahallesi'ndeki Ferhuş Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yusuf Tarık Gül'ün ailesi, yakınları ve mahalle halkı olmak üzere yüzlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı esnasında helallik alınması sırasında gözyaşları döküldü.
Yusuf Tarık Gül, kılınan cenaze namazının ardından Ferhuş Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedildi. Saldırıda hayatını kaybeden diğer öğrencilerin aileleri de büyük bir acı içindeydi. Olayın ardından yetkililer, güvenlik önlemlerini artıracaklarını ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımları atacaklarını belirtti. Eğitim kurumlarının güvenliği için yapılacak çalışmaların önemi vurgulandı.