Adıyaman Gölbaşı’nda 222 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Şahıs Ele Geçirildi
Adıyaman Gölbaşı ilçesinde 222 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Şahıs, 2016'dan beri arandı ve toplamda 84 ayrı dosyası bulunuyor.
Edinilen bilgilere göre, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü operasyonlar kapsamında Gölbaşı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bir operasyona imza attı. Bu operasyonda, "Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" (77 ayrı dosya), "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" (3 ayrı dosya), "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" (2 ayrı dosya), "Hükümlünün veya tutuklunun kaçması" ile "Kendisini kamu görevlisi ya da banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık" suçlarından aranan Ali İ. isimli şahıs yakalandı.
Hakkında toplamda 84 ayrı dosyadan 222 yıl 92 ay 78 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilen şahsın, 2016 yılından beri arandığı ifade edildi. Adli makamlarda işlemleri devam eden Ali İ.’nin durumu ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Gözaltına alınan şahsın, adli sürecinin tamamlanmasının ardından ne tür bir işlem yapılacağına dair bilgi verilmedi.