Bayburt'ta Üniversiteler Arası Rafting Türkiye Şampiyonası heyecanı başladı.
Bayburt'ta gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası, 3 gün boyunca 6 üniversiteden 48 sporcunun katılımıyla devam ediyor. Kadın, erkek ve karma kategorilerinde yarışmalar düzenleniyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bayburt'ta bu yıl ikinci kez düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek. Yarışmalara katılan 48 sporcu, 6 farklı üniversiteden gelen takımlarla birlikte kadın, erkek ve karma kategorilerinde şampiyonluk mücadelesi veriyor.
Şampiyonanın ilk gün yarışları, Genç Osman Mahallesi'ndeki Çoruh Nehri kolunda gerçekleştirildi. Sporcular, zamana karşı ve birebir eleme usulüyle sıralama ve RX etaplarında mücadele ederek organizasyonun ilk heyecanını yaşadılar. Bayburt Üniversitesi Rafting Takımı Antrenörü Öğr. Gör. Ramazan Akkuş, organizasyonun yoğun katılım ile sürdüğünü belirtti. Akkuş, "Bu yıl şehrimizde ikincisi düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Rafting Şampiyonası, katılımcı sayısının fazlalığı ile başladı. Bayburt Üniversitesi olarak 3 ayrı kulvarda yarışıyoruz. Kadın, erkek ve karışık takımlarımızla mücadele ediyoruz. Hedefimiz şampiyonluk.” dedi.
Bayburt Kadın Rafting Takımı'nda yarışan sporcu Cansu Deniz Saltık, kadın takımının yarışlarını tamamladığını, karma takımın ise suya girdiğini söyledi. Saltık, "Hedefimiz şampiyonluk. Yarışlar enerjik bir atmosferde geçiyor ve geçen yılki deneyimlerimiz bu yıl performansımıza yansıyor." şeklinde konuştu.
Çoruh Nehri'nde gerçekleştirilen organizasyonda, kadın takımları 4 asıl ve 1 yedek, erkek takımları 4 asıl ve 1 yedek, karma takımlar ise 4 asıl ve 2 yedek sporcu ile mücadele ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde slalom yarışları yapılacak. Son gün ise nehir inişi etabında takımlar, parkuru en kısa sürede tamamlayarak genel sıralamadaki yerlerini almak için çaba gösterecekler.