Kültür Sanat »

Kastamonu'da "7 Kemerli Bir Zaman Geçidi" Filmi Öğrencilerle Buluştu

Kastamonu'da "7 Kemerli Bir Zaman Geçidi" adlı kısa film, üniversite öğrencileriyle buluştu. Taşköprü Belediyesi'nin yapay zeka teknolojisiyle hazırladığı bu film, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Taşköprü Belediyesi tarafından hazırlanan "7 Kemerli Bir Zaman Geçidi" adlı kısa film, Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle buluştu. Film, ilçenin tarihi dokusunu modern anlatım teknikleri ile birleştirerek izleyiciye sundu. Gösterim programında, Taşköprü’nün köklü geçmişi ile günümüz teknolojisinin bir araya getirilerek gelecek nesillere aktarılmasının önemi üzerinde duruldu.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin, bu tür kültürel projelerin gençlere ulaşması açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, ilçenin tarihini yeni nesil anlatım yöntemleriyle gençlere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini de vurguladı.

Gösterime, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Gülsoy, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Tuğcu, öğretim görevlileri ve birçok öğrenci katıldı. Katılımcılar, film sonrası yapılan tartışmalarda, ilçenin kültürel mirası hakkında bilgi alışverişinde bulundular.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.