Güncel »

Bursa'da, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Namaz Kılındı.

Bursa'da, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki silahlı saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara ve 8 öğrenci için gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Bursa Ulu Camii'nde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazı, Cuma namazı sonrası yapıldı. Saldırıların ardından toplanan vatandaşlar ve eğitimciler, hayatını kaybedenler için dualar etti. Etkinlikte duygusal anlar yaşanırken, katılımcılar saldırıyı lanetledi.

Namaz sonrası basın açıklaması yapan eğitimciler, elinde "siber terör" yazılı dövizlerle dikkat çekti. Açıklamada, gençlerin dijital dünyada karşılaştığı risklerin önemine vurgu yapıldı ve önlemlerin artırılması gerektiği belirtildi. Eğitimciler, "Devletimizin bu konudaki çalışmaları takdire şayan ancak okullarda benzer olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alınmalı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırılar kınandı ve hayatını kaybeden Ayla Kara ile öğrenciler için başsağlığı dilekleri iletildi. Bu tür olayların önlenmesi amacıyla toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.