Samsun Bafra'da Gerçekleşen Cinayet Olayında Azmettirici Gözaltında
Samsun'un Bafra ilçesinde bir cinayet soruşturması kapsamında azmettirici olarak belirlenen şüpheli yakalandı. Olayda, E.B.N. isimli 17 yaşındaki genç, A.Ö. isimli 24 yaşındaki kişiyi tüfekle vurarak öldürmüştü. Şüpheli, gözaltına alındı ve yapılan işlemler sonucunda tutuklandı.
Bafra'da 1 Nisan 2026 tarihinde saat 02.45 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi Yayla Geçidi Sokak'ta bulunan bir evde meydana gelen cinayet olayı, bölgedeki güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Edinilen bilgilere göre, E.B.N. (17) isimli genç, A.Ö. (24)'yü silahla vurarak hayatına son verdi. Olayın ardından hızlı bir şekilde harekete geçen polis ekipleri, E.B.N.'yi kısa bir süre içinde yakaladı. Yapılan mahkeme sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi ve cinayeti azmettirdiği öne sürülen M.Y. (36) isimli şüpheliyi tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda, M.Y.'nin ayrıca 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. 17 Nisan 2026 tarihinde düzenlenen operasyonla M.Y. gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen kardeşi M.Y. (34) de ekipler tarafından yakalandı.
Şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda, 1 adet ruhsatlı av tüfeği ve 26 adet av fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili adli işlemlerin sürdüğü ve soruşturmanın derinleştirileceği bildirildi.