Siyaset »

Washington'da Trump, İran’ın Uranyumunu Alacaklarını Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın zenginleştirilmiş uranyumunu alacaklarını ve bu süreçte para alışverişinin olmayacağını vurguladı. Trump, açıklamasında ayrıca Lübnan ile ilgili durumu ele alacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yaptığı açıklamalara devam ediyor. Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, ABD’nin İran’ın zenginleştirilmiş uranyumunun tamamını alacağını ifade ederek, "ABD, tüm nükleer ’tozu’ alacak. Hiçbir şekilde, hiçbir biçimde para alışverişi olmayacak. Bu anlaşma hiçbir şekilde Lübnan’a bağlı değil, fakat ABD ayrı olarak Lübnan ile çalışacak ve Hizbullah durumunu uygun bir şekilde ele alacaktır" dedi. Bu ifadelerinin ardından Trump, "İsrail artık Lübnan’ı bombalamayacak. ABD tarafından bunu yapmaları yasaklandı. Artık yeter!" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Trump, NATO'ya Yüklendi

Kısa bir süre sonra Trump, NATO ile ilgili de eleştirilerde bulundu. Hürmüz Boğazı sorununun çözüldüğünü belirten Trump, NATO’dan bir telefon aldığını ve yardım isteyip istemediklerini sorduklarını kaydetti. Trump, "Onlara, gemilerini petrolle doldurmak istemedikleri sürece uzak durmalarını söyledim. İhtiyaç duyulduğunda tamamen işe yaramazlardı, adeta kağıttan kaplan gibiydiler!" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.