Sağlık »

İzmir Kemalpaşa'da İki Yeni Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi

Kemalpaşa ilçesinde hayırsever iş insanı İbrahim Özdurakoğlu tarafından yaptırılan iki aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta çok sayıda yetkili ve vatandaş bir araya geldi.

Kemalpaşa ilçesinde hayırsever iş insanı İbrahim Özdurakoğlu tarafından yaptırılan iki aile sağlığı merkezi, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılış programlarına önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul, hayırsever İbrahim ve Hüsniye Özdurakoğlu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk açılış Kemalpaşa’nın Çambel Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Programın ilk bölümü, burada yapımı tamamlanan Kemalpaşa 2 No.lu İbrahim-Hüsniye Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi’nde düzenlendi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın öncülüğünde, protokol üyelerinin katılımıyla yapılan açılış duasının ardından kurdele kesildi. Törenin ardından heyet, aile sağlığı merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Programın ikinci bölümünde ise Halilbeyli Mahallesi’nde inşa edilen Kemalpaşa 1 No.lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Özdurakoğlu Ailesi’nin geçmişte İzmir’in farklı bölgelerine kazandırdığı sağlık yatırımlarını hatırlatarak, bu anlamlı bağışların herkese örnek olmasını temenni etti ve katkılarından dolayı İbrahim ve Hüsniye Özdurakoğlu’na teşekkür etti.

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul, ilçeye kazandırılan bu yatırımların sağlık hizmetlerini daha da güçlendireceğini belirtti. Kul, "İlimizde toplam 395 aile sağlığı merkezi ve 1.535 aile hekimliği birimi ile birinci basamak sağlık hizmetleri yürütülmektedir. Kemalpaşa ilçemizde ise 14 aile sağlığı merkezi ve 44 aile hekimliği birimi ile 123 bini aşkın vatandaşımıza hizmet sunulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hayırsever iş insanı İbrahim Özdurakoğlu, "Adınızı mezar taşına değil, bu tür hayır eserlerine yazdırın" diyerek, tüm vatandaşların imkânları doğrultusunda bu tür hizmetlere katkı sunması gerektiğine inandığını belirtti. Açılış konuşmalarının ardından İbrahim ve Hüsniye Özdurakoğlu çiftine teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Program, kurdele kesimi ve aile sağlığı merkezlerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.