Mersin Barosu’ndan Antalya’da Anlamlı Duruş: Şiddete Karşı Pembe Forma!
Antalya’da düzenlenen 18. Atatürk Kupası ve Avukat Spor Oyunları’na katılan Mersin Barosu Erkek Voleybol Takımı, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sahaya pembe formayla çıktı.
Mersin Barosu, spordaki başarısını toplumsal duyarlılıkla birleştirmeye devam ediyor. Antalya Barosu ev sahipliğinde 11-18 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlenen voleybol turnuvasına katılan Mersinli avukatlar, verdikleri mesajla turnuvaya damga vurdu.
"Rengimiz Farklı, Duruşumuz Net"
Farklı illerden çok sayıda baronun katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Mersin Barosu Erkek Voleybol Takımı büyük bir farkındalık projesine imza attı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla pembe forma ile sahaya çıkan erkek voleybol takımı, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Mersin Barosu Kadın ve Erkek Voleybol Takımları, müsabaka öncesi sahada birlikte; “Rengimiz Farklı, Duruşumuz Net: Şiddete Karşıyız, Eşitlikten Yanayız” yazılı pankart açarak şiddete karşı ortak bir duruş sergiledi.
Sadece Hukuki Değil, Vicdani Bir Sorumluluk
Turnuvada Mersin’i temsil eden avukatlar, sporun birleştirici gücünü toplumsal mücadele ile buluşturduklarını ifade etti. Takımlarda yer alan hukukçular, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Şiddetsiz ve eşit bir yaşamın sağlanması yalnızca hukuki bir süreç değil, aynı zamanda hepimizin omuzlarındaki vicdani bir sorumluluktur. Mersin Barosu olarak bu mücadeleyi adliye koridorlarından spor sahalarına kadar hayatın her alanında sürdürmeye kararlıyız."
Atatürk Kupası ve Avukat Spor Oyunları kapsamında düzenlenen turnuvada Mersin Barosu ekipleri hem sportmenlikleri hem de sosyal sorumluluk bilinciyle takdir topladı.