Asayiş »

Muş'ta Karlıdere Köyü'nde Kaçak Keklik Avına 65 Bin TL Ceza Kesildi

Muş'ta gerçekleştirilen operasyonda, kaçak keklik avı yapan bir kişi yakalanarak toplamda 65 bin 119 TL ceza aldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Muş'un Karlıdere köyü kırsalında, kaçak keklik avı yapan bir kişi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Ekiplerin ortak çalışması neticesinde, 17 Nisan 2026 tarihinde saat 17.30 civarında yapılan ihbarda, şahsın canlı mühre ile keklik avladığı belirlendi. Olay yerine intikal eden ekipler, şahsın 3 adet kınalı keklik, manyetik ses cihazı ve kıl tuzaklarla avcılık yaptığını tespit etti. Kaçak avda kullanılan keklikler ve diğer materyallere el konuldu.

Yapılan incelemeler sonucunda, şahıs hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan 20 bin 119 TL idari para cezası ve 45 bin TL tazminat cezası olmak üzere toplamda 65 bin 119 TL cezai işlem uygulandı. Olayla ilgili yasal işlemlerin devam ettiği bildirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.