İstanbul'da Yalçın Koşukavak, Hakem Yönetimini Sert Bir Dille Eleştirdi
Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Esenler Erokspor'a karşı yaşanan mağlubiyetin ardından hakem yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Koşukavak, "Birileri mutlu olacak diye diğerlerinin mutsuzluğu üzerine bir şeyleri dizayn etmeyin" ifadelerini kullandı.
Trendyol 1. Lig'in 36. haftasında Ankara Keçiörengücü, Esenler Erokspor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Yalçın Koşukavak, hakem kararlarına dikkat çekti. "Biz iki tane Erok maçı oynadık. İlk maçta, Ankara'da hakem aleyhimize bir penaltı çaldı ve o günden sonra 7 hafta boyunca maç vermediler. Bugün de bir başka Erok maçı oynadık. Penaltı pozisyonu var; eğer penaltı olmadığına beni ikna ederlerse herkesten özür dilerim. Rakip takımın oyuncusundan antrenörüne kadar. Bu bir tesadüf mü? Maç boyunca tek bir sarı kart bile verilmedi, çok ağır fauller vardı. Bunlar tesadüf olamaz. Niye mücadele ediyoruz ki? Maç oynanmamalı mı? Erok takımı Amed deplasmanında bir maç oynadı ve aynı basın toplantısında Erok antrenörü de benzer şeyler yaşadı. Neden böyle bir durumda sesinizi yükseltmiyorsunuz? Bizim emeklerimiz yok mu? Burada 25 insanın hakkı yok mu? Penaltı verilmesi ayrı bir konu ama sürekli Erok maçlarında bunların yaşanması hoş bir durum değil. Hakemlere ne diyeyim? Hakem, neyin ne olduğunu bilmiyor mu? Burada hakem ataması yapamaz. Diğer yerlerde çalar, burada çalamaz. Anlamlandırmakta zorlandığımız durumlar yaşanıyor" şeklinde konuştu.
Hakem Eleştirisi ve Adalet Vurgusu
Hakem yönetimini sert bir dille eleştirmeye devam eden Koşukavak, "Birileri şampiyon olabilir, birileri ligden düşebilir; bunlar önemli şeyler değil. Şampiyon olmayan takım yok dünyada. 3. Lig’de olabilmek için BAL’da şampiyon olmanız gerekiyor, 2. Lig’de oynamak için 3. Lig’de şampiyon olmalısınız. Ancak bu süreçte biz kime adaletsizlik yaptık? Amed'de bu durum yaşandığında neden bağırıyorsunuz? Çok üzücü bir durum. Bu ülkede birçok hakem yorumcusu var; VAR’a bile gitme ihtiyacı duymadan karar veriliyor. İkinci yarıda ofsayt pozisyonları için bile VAR’a gitmiyorlar. Oyuncu değiştireceğim an, hakem hızlı taç atmamı engelliyor. Hızlı hücum yapabilirim, buna neden müsaade etmiyor? Çok üzücü bir durum. Biz bu ülkenin bir futbol takımıyız. Ben bu ülkenin evladıyım, ülkenin antrenörüyüm. Birileri mutlu olacak diye diğerlerinin mutsuzluğu üzerine düzenlemeler yapmayın. Eğer böyle yapıyorsanız, birileri sizden daha güçlü olarak çıkıyorsa ağlamak yok. Oyunun kurallarını siz koyuyorsunuz. Amed'de çok ağladınız. Biz de canımız yandığı için böyle ifadeler kullanmak zorundayız. Hakkımız varsa Allah şahit, hakkımız da helal değildir" ifadelerini kullandı.