Yaşam »

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde Sağlık Ekipleri Masa Başı Tatbikatı Düzenledi

Düzce'de, sağlık ekipleri olası afet durumlarına hazırlık amacıyla masa başı tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde Başhekim Uzm. Dr. Oğuz Kağan İnceoğlu'nun koordinasyonunda yapıldı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde, 2026 Yılı Masa Başı Eğitim Tatbikatı, sağlık ekiplerinin afet senaryolarına hazırlık düzeyini artırmak amacıyla gerçekleştirildi. Başhekim Uzm. Dr. Oğuz Kağan İnceoğlu'nun koordinasyonunda yapılan tatbikat, hastane toplantı salonunda toplandı. Afet Yönetimi ekipleri, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında, olası afet ve acil durum senaryoları üzerinde hastanenin müdahale kapasitesi test edildi. Katılımcılar, kriz anında görev dağılımı, hızlı karar alma süreçleri ve kurumlar arası iletişim konularında uygulamalı çalışmalar yaparak deneyim kazandılar. Bu masa başı tatbikatı, afet anında yürütülecek sağlık hizmetlerinin etkinliğini değerlendirmek ve olası eksiklikleri tespit etmek amacıyla önemli bir fırsat sundu.

Tatbikatın temel amacı, sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesini sağlamak ve afet durumlarında koordinasyonu en üst düzeyde gerçekleştirmektir. Böylece, Düzce'deki sağlık ekiplerinin hazırlık seviyesinin artırılması hedeflenmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.