Yerel »

Bayburt Merkez ve Demirözü'nde Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Yiyecek Aradı

Bayburt'un köylerinde kış uykusundan uyanan ayılar, yiyecek aramak için yerleşim alanlarına indi. Kop köyü ile Demirözü ilçesine bağlı Devetaşı köyünde görüntülenen ayılar, özellikle arıcılara zarar verdi.

Kış uykusundan uyanan ayıların yiyecek arayışları, Bayburt'un köylerinde dikkat çekti. Kop köyü merkezinde bir ayı, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde gece saatlerinde yerleşim alanında dolaştı. Bu anlar, köy sakinleri arasında endişeye neden oldu.

Diğer yandan, Demirözü ilçesine bağlı Devetaşı köyünde de bir ayı, köy içine inerek yiyecek aradı. Bu süreçte, arıcıya ait kovanlara zarar verdiği bildirildi. Yiyecek bulmakta zorlanan ayıların, yaz mevsiminde daha sık karşılaşılacağı düşünülüyor. Bu durum, köy sakinleri için bir tehlike oluşturabilir. Ayrıca, yerleşim alanlarına yaklaşan ayıların güvenliği sağlamak amacıyla, yetkililerin önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.