Yerel »

Tokat Başçiftlik'te 25 Yıl Sonra Leylekler Yuva Yapmaya Başladı

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde, 25 yıl aradan sonra leyleklerin yeniden yuva yapması, bölge halkını sevindiriyor. Geçmişte ahşap evlerde artan sansar popülasyonu nedeniyle leylekler burayı terk etmişti. Şimdi ise leylekler, yapılan düzenlemelerle tekrar dönmeye başladı.

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde, yıllar önce leyleklerin yuva yapmasına engel olan sansarların sayısındaki artış, bu kuşların bölgeden ayrılmasına neden olmuştu. Ancak son yıllarda, ilçede bulunan metruk ve ahşap yapıların yıkılmasıyla sansar popülasyonunda bir azalma sağlandı. Tokat Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda, belediye ekipleri, bu eski yapıları ortadan kaldırarak leyleklerin geri dönüşü için uygun bir ortam yaratmış oldu.

Sonuç olarak, yaklaşık 25 yıl boyunca ilçeye uğramayan leylekler, yeniden Başçiftlik’te görünmeye başladı. İlçe merkezinde yer alan bir caminin kubbesine yuva yapan leylek ailesi, özellikle çevre sakinlerinin ilgisini çekti. Hava şartlarının soğuk olduğu ve yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu günlerde bile leyleklerin bu bölgeyi tercih etmesi, yerel halkta büyük bir memnuniyet yarattı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünü sevinçle karşıladığını ifade ederek, "Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır burada leylek görmemiştik. Şimdi caminin kubbesinde iki leylek yuva yapıyor. Hava çok soğuk, yüksek yerlerde kar yağıyor. Geçmişte sansarların çoğalması nedeniyle leylekler burayı terk etmişti. Ancak alınan önlemlerle bu durum değişti ve leylekler geri döndü" şeklinde görüşlerini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.