Siyaset »

Zonguldak'ta Gerçekleşen Programda Varank, Türkiye Yüzyılı'nın Mazlum Milletler İçin İnşa Edileceğini Belirtti

Zonguldak'ta düzenlenen etkinlikte konuşan TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Türkiye Yüzyılı'nın yalnızca ülkemiz için değil, mazlum milletler için de inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İhtisas Akademisi'nin düzenlediği programa; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve diğer davetliler katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı. Varank, gençlerin hayatla buluşmasına katkıda bulunan vakfa teşekkür ederek güncel konulara değindi.

Teknolojinin Adalet İçin Kullanımı

Varank, teknolojinin kullanım amacının kritik olduğunu belirterek, ABD ve İsrail gibi ülkelerin yüksek teknolojiyi savaş ve yıkım için kullandığını hatırlattı. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan acı olaylara dikkat çeken Varank, teknolojinin gençler üzerindeki olumsuz etkileri ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Dizilerin ve sosyal medyanın toplum üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla Meclis'te yeni bir komisyon kurulacağını da duyuran Varank, ailelerin çocuklarının ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tür içeriklerin uzunluğu ve senaryo yapısının sorgulanması gerektiğini ifade eden Varank, bazı durumların yasaklanması gerektiğinde cesur olunması gerektiğini belirtti.

Kendi Savunma Sanayimiz

Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltma çabalarına dikkat çeken Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 yılında verdiği kararı hatırlattı. Körfez bölgesindeki savunma zayıflıklarına dikkat çeken Varank, Erdoğan'ın "Eğer kendimiz yapamıyorsak hiçbir ürünü satın almayacaksınız" sözlerini aktardı. Bu kararla Türkiye'nin savunma sanayiinde önemli bir noktaya geldiğini ve dışa bağımlılığını büyük ölçüde azalttığını ifade etti.

Enerjide Yerli Hamleler

Bağımsızlık vizyonunun yalnızca savunma sanayisi ile sınırlı olmadığını belirten Varank, enerji alanındaki yerli üretim çabalarına Zonguldak’ı örnek gösterdi. Yabancı şirketlere büyük ödemeler yapmak yerine Türkiye’nin kendi sismik ve sondaj filolarını kurduğunu ifade etti. Bu sayede Sakarya Gaz Sahası’nda tarihi bir keşif yapıldığını hatırlatarak, yerli filonun büyük avantaj sağladığını dile getirdi.

Adaletin Sağlanması İçin Mücadele

Varank, Türkiye Yüzyılı'nın yalnızca ülke için değil, dünya genelindeki mazlum milletler için de inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Mevcut kazanımların, dünyada adaletin sağlanmasında bir araç olacağını belirten Varank, “Türkiye yüzyılını sadece kendimiz için değil, mazlum milletler için de inşa etmek zorundayız” dedi. Teknolojinin ve ekonominin adalet için kullanılması gerektiğini ifade eden Varank, gençlerin bu sürecin öncüsü olacağını umduğunu belirtti.

Program soru-cevap bölümü ile devam etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.